Sosyal Medya

Güncel

Alperen’in ölümü ile ilgili mahkemeye çıkmayan sanık ifade verdi

İzmir’in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin’in serviste unutularak ölmesinin ardından görülen iki mahkemeye de gelmeyen tutuksuz sanık Ahmet S., Ayvalık’ta talimatla ifade verdi. Kimseye başka bir ifade vermesi için telkinde bulunmadığını ileri süren Ahmet S., ’’Nurcan bana ’Ağabey çocuk araçta unutuldu’ dedi. Yurdagül de bana, ’Her şeyi anlatacağız. Şu an burada anlatırsak linç ederler bizi, savaş çıkar. Çok kalabalıklar ve sinirliler’ dedi’’ diye ifade verdi.



GeçtiÄŸimiz 15 AÄŸustos günü 3 yaşındaki Alperen Sakin, Ä°zmir’in ÇiÄŸli ilçesinde bir anaokulu servisi içerisinde unutulmuÅŸ ve saatlerce araç içerisinde kalarak hayatını kaybetmiÅŸti. Olay tüm Türkiye’yi üzüntüye boÄŸarken, servis ÅŸoförü Tamer Ä°. ve kreÅŸ sahibi ve aynı zamanda servis ÅŸoförünün eÅŸi Yurdagül Ä°. tutuklanmış, 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. YaÅŸanan olay sonrasında savcı Şükran DedeaÄŸaoÄŸlu’nun sanıklar hakkında hazırladığı iddianame Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilerek, sanıklar hakkında dava açıldı. Servis ÅŸoförü Tamer Ä°. ve eÅŸi Yurdagül Ä°.’nin tutuklu yargılandığı davada savcı, karı-koca hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya deÄŸiÅŸtirme" suçlamalarından 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep etti. Tutuksuz yargılanan servis hostesi Dilara K. hakkında da 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, yine okuldaki görevlilerden Bekir G. hakkında "bilinçli taksirli ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 yıldan 9 yıl, Arzu G. hakkında ise "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Ahmet S. içinse "suç delillerini yok etme, gizleme ve deÄŸiÅŸtirme", "suça azmettirme" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar ceza talep edildi. Sanıklar, geçtiÄŸimiz geçtiÄŸimiz aylarda iki kez hakim karşısına çıktı.

KREŞ SAHİBİ 'HER ŞEYİ ANLATIRSAK LİNÇ EDERLER BİZİ' DEMİŞ

Minik Alperen’in ölümüyle ilgili Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde iki duruÅŸma görülürken, 2 tutuklu sanık ve 3 tutuksuz sanık mahkemeye gelip savunma verdi ancak mazeret gösteren tutuksuz sanık Ahmet S. duruÅŸmalara gelmedi. Hazırlanan iddianamede şüpheli Ahmet S.’nin, okul sahibi ve kurucusu Yurdagül Ä°.’nin yönlendirmesiyle usta öğretici olarak görevli bulunan şüpheli Arzu G.’yi telefonla arayarak, "Hiçbir ÅŸekilde doÄŸruyu söylemeyeceksin. Alperen’in yatakta olduÄŸunu, uyandırdığımızda uyanmadığını söyle. DoÄŸruyu söylersen meslek hayatın biter" diye tehdit ettiÄŸi yer aldı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ikamet eden tutuksuz sanık Ahmet S., talimatla Ayvalık 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yaptı. GeçtiÄŸimiz cuma günü Ayvalık 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat dosyasına tutuksuz sanık Ahmet S., sanık avukatı Ufuk MansuroÄŸlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, Sakin ailesinin avukatı Onur KeleÅŸ katıldı.

'TANER'İ ARA, SÖYLEDİĞİMİ YAPTI MI?'

Ä°fadesinde televizyonlarda yalan haber çıktığını, iÅŸ yerinin çevresinde yabancı araçların dolaÅŸtığını ileri sürüp can güvenliÄŸi nedeniyle talimatla ifade vermek istediÄŸini söyleyen sanık Ahmet S., okulun iÅŸleyiÅŸi ile ilgili bilgisinin olmadığını, sadece cumartesi ve pazar günleri çalıştığını, 3 yaşın altındaki çocukların da anaokuluna alındığını bildiÄŸini söyledi. Kız kardeÅŸi söyleyince ölüm olayını duyduÄŸunu belirten sanık Ahmet S., ’’Olayla ilgili bilgim yoktu, ne olduÄŸunu bilmiyordum. Ben sadece Arzu ile konuÅŸtum, baÅŸka hiç kimse ile konuÅŸup görüşmedim. Kimseye telkinde bulunmadım. Nurcan Hanım’ın eÅŸi geldikten sonra Nurcan Hanım’la eÅŸi kendi aralarında konuÅŸtu ve ifadelerini polise vereceklerini söylediler. Ben sadece Yurdagül’ün ’Taner’i ara, söylediÄŸimi yaptı mı?’ dediÄŸini sormamı istemesi üzerine üzerine Taner’i aradım. Taner bana, ’Eskisini söktüm, yenisini taktım’ dedi. Fakat eskisini söküp yenisini taktı mı bilmiyorum. Ben sadece serviste unutulduÄŸunu biliyorum. Ayrıca bana çocuÄŸun yatakta baygın bulunduÄŸunu söylediler. ÇocuÄŸun ailesine de böyle bilgi vermiÅŸler. Nurcan bana ’AÄŸabey çocuk araçta unutuldu’ dedi. Yurdagül de bana, ’Her ÅŸeyi anlatacağız. Åžu an burada anlatırsak linç ederler bizi, savaÅŸ çıkar. Çok kalabalıklar ve sinirliler’ dedi’’ diye konuÅŸtu.

Okulda uyku odasının ceza odası olarak kullanılıp kullanılmadığını bilmediÄŸini belirten sanık Ahmet S., ’’Ben Yurdagül’e, Taner’in kamerayı yenisi ile deÄŸiÅŸtirdiÄŸine iliÅŸkin beyanı söyleyemedim. Çünkü Yurdagül o esnada ifade veriyordu. Ben cinayet masasında ifademi verirken polisin kamera kayıtlarını izlerken gördüm. Nurcan Hanım, Dilara Hanım, Arzu öğretmen çocuÄŸu servisten alıp gelirken kameradan gördüm’’ dedi.

Alperen Sakin’in ölüm davasının üçüncü celsesi önümüzdeki Salı günü Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ä°ZMÄ°R/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.